Mateusz Musik

Mateusz od urodzenia choruje na mózgowe porazenie dziecięce w postaci czterokończynowej spastycznej. Głównym problemem była zawsze sfera ruchowa.

Mateusz od wczesnego dzieciństwa jest intensywnie rehabilitowany. W wieku 4 lat przeszedł pierwszą operację, która naprawdę mu pomogła.

Pojawiła się duża rotacja w nogach oraz deformacja lewej stopy na tyle poważna, że pomóc może jedynie operacja osteotomii obu kończyn dolnych oraz rekonstrukcja stopy.

Dzięki niej i bardzo intensywnej rehabilitacji znowu zaczął chodzić. Niestety i to nie uchroniło go przed dalszymi problemami, które pojawiły się w przeciągu 5 lat od wykonania operacji. W 2017 roku konieczna była kolejna interwencja w postaci selektywnej rizotomii, która pomogła w ograniczeniu spastyki u dziecka.  Osiągnął wiele chociaż wymagało to ogromnego poświęcenia.

Jednak z różnych nieprzewidzianych powodów pojawiła sięt duża rotacja w nogach oraz deformacja lewej stopy na tyle poważna, że pomóc może jedynie operacja osteotomii obu kończyn dolnych oraz rekonstrukcja stopy. Mateusz został zakwalifikowany do operacji w PaleyInstytut Warszawa. Wykonanie ostrotomii jest bardzo kosztowne a nasze środki finansowe są niewystarczające.

Obecnie prowadzona jest zbiórka na portalu siepmaga.pl pod adresem: https://www.siepomaga.pl/mateuszek-musik i zwracam się z prośbą do Państwa o wsparcie i pomoc.

Wdzięczni rodzice