Michał Dziedzic

Michał urodził się 24 października 2013 roku. Zaraz po urodzeniu lekarze stwierdzili mnogie wady układu kostno – szkieletowego oraz wadę serca. Nie dawali większych szans na to,
że Michaś będzie sam chodził czy też sam podniesie sobie kubek i się z niego napije.

Michał ma podejrzenie zespołu Larsena, w jego przypadku choroba objawia się niskorosłością, nadmierną wiotkością oraz zniekształceniem większości stawów, zwichnięciem stawów kolanowych oraz łokciowego lewego, zniekształceniem obu stóp, nieprawidłową budową obu dłoni, dysplazją kręgosłupa szyjnego, skoliozą kręgosłupa w odcinku lędzwiowym. Ogólnie cały szkielet posiada wiele anomali, kończyny górne jak i dolne nie pracują prawidłowo, co znacznie utrunia funkcjonowanie w życiu.

9 maja 2017 roku w Skierniewicach Michał miał konsulatcje u dr Davida Feldmana i dr Drora Paleya – światowej sławy chirurgów ortopedów z Paley Institute na Florydzie. Jest to jedyna placówka na świecie, która zajmuje się skomplikowanymi i rzadkimi schorzeniami ortopedycznymi. Michał zakwalifikował się do leczenia w klinice dr Paleya, gdzie ma przejść szereg operacji: kolan, stóp, lewego łokcia, dłoni oraz jeżeli będzie to konieczne to również kręgosłupa i stawów biodrowych. Operacje te znacznie poprawią komfort życia, oraz zniwelują ból kolan, który teraz prześladuje Michałka zarówno w dzień jak i w nocy. Michasio będzie mógł w pełni korzystać ze swoich rączek i nóżek, będzie mógł biegać, skakać a przede wszystkim cieszyć się życiem jak zdrowe dzieci.

Operacje, wielomiesięczny pobyt oraz długa rehabilitacja w USA kosztują bardzo wiele,
ale wiemy, że jest to nasza jedyna szansa, aby uchronić Michała przed kalectwem. Leczenie operacyjne przez zespół dr Paleya przyczyni się do uzyskania pełnej samodzielności
w przyszłości. Dlatego zwracamy się do ludzi dobrego serca o wsparcie finansowe w leczeniu naszego ukochanego Syna.