O fundacji

Jak to się zaczęło

Historia

Fundacja „Kochaj Życie” utworzona została w 2007 roku w Warszawie. Pomagaliśmy samotnym matkom, Interwencyjnej Placówce Opiekuńczej w Otwocku, Klinice Ortopedii i Rehabilitacji Szpitala Bródnowskiego, a także Oddziałowi Neurochirurgii tegoż szpitala.

W 2012 roku, po otrzymaniu  statusu OPP, podnieśliśmy poprzeczkę i  postawiliśmy sobie za cel niesienie pomocy  dzieciom z poważnymi  problemami  ortopedycznymi.

Pomagamy leczyć wady wrodzone

Nasza Fundacja to źródło nadziei dla dzieci z wrodzonymi wadami kończyn. Dzięki nowoczesnemu podejściu medycznemu i terapiom rehabilitacyjnym, wspomagamy nie tylko opieką medyczną, ale także budujemy społeczność wspierającą młodych pacjentów i ich rodziny w odkrywaniu pełnego potencjału pomimo trudności.

Pomagamy w zakresie konsultacji, finansowania i rehabilitacji

Jesteśmy tu, aby wesprzeć. Oferujemy pomoc w obszarze konsultacji medycznych, wsparcia finansowego oraz specjalistycznej rehabilitacji. Naszym celem jest nie tylko zapewnienie kompleksowej opieki, ale także stworzenie przyjaznej społeczności, która stawia na pierwszym miejscu pełny rozwój i szczęście naszych młodych podopiecznych.

Udzielamy porad w zakresie świadczeń, wyjazdów i finansowania

Nasza rola to również doradztwo i wsparcie. Działamy udzielając cennych porad dotyczących świadczeń medycznych, organizacji wyjazdów terapeutycznych oraz dostępnych opcji finansowania. Nasz zespół stoi u boku, aby zapewnić kompleksową pomoc oraz ułatwić drogę do zdrowia i pełnej radości naszym podopiecznym.

Wspomóż nas

Każda darowizna to wielki dar. Będziemy wdzięczni za każdą złotówkę.
Pomóżmy cierpiącym dzieciom i wybudujmy Europejskie Centrum Ortopedii Dziecięcej.
Wspólnymi siłami można stworzyć niejedno wielkie dzieło.

20 zł
50 zł
100 zł
200 zł

Zarząd
i Rada Fundacji

Małgorzata Nowotnik

Prezes Fundacji

Przez 38 lat pracy zawodowej związana była z lotnictwem i z filantorpią na rzecz potrzebujących.
W 1985 roku zrezygnowała z pracy stewardessy i przeszła do obsługi pasażerskiej na Lotnisku Okęcie, gdzie pracowała do przejścia na emeryturę. W 2007 założyła Fundację Zdrowia i Kultury „Kochaj Życie”

Anna Rajewska

Wiceprezes Fundacji

W Fundacji działa od roku 2009. Zawodowo od lat związana jest z Telewizją Polską. Ania zawsze potrafi znaleźć radę i wsparcie dla potrzebujących, a szczególnie wrażliwa jest na krzywdę dzieci.

Prof. dr hab. n. med. Jarosław Deszczyński

Przewodniczący Rady Fundacji

Założyciel i przewodniczący Polskiego Towarzystwa Chirurgii Stawów i Artoskopii oraz kierownik Kliniki Ortopedii i Rehabilitacji II Wydziału Lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Tadeusz Wrona

Zastępca przewodniczącego Rady Fundacji

Od 2014 roku pełni funkcję zastępcy przewodniczącego Rady Fundacji. Jest pilotem, który w 2011 roku, lecąc z Nowego Jorku perfekcyjnie wylądował bez podwozia na warszawskim lotnisku. Obecnie jest kapitanem samolotów Boeing 787.

Koordynatorki ds Podopiecznych

Wsparcie Psychologiczne

Bernadetta Piekło-Soja

Posiada dwudziestoletnie doświadczenie w międzynarodowym zarządzaniu. Jest magistrem psychologii. Od 2015 roku oddana jest swojej pracy na rzecz dzieci z całego świata a głównie z Polski. Jej działalność związana jest z Paley Institute w USA i Paley Europe Center w Polsce.

Agnieszka Szymelfenig

Działa w Fundacji od 2014 roku. Prywatnie mama dwójki dzieci: Kubusia, który urodził sie z wadą wrodzoną kości udowej; oraz Jasia. Swoją radą i pomocą wspiera rodziców w trudnych życiowych sytuacjach oraz w pokonywaniu biurokratycznych wyzwań.

Justyna Glapińska

Justyna Glapińska, magister psychologii z doświadczeniem w pracy na oddziałach psychiatrycznych oraz z dziećmi niepełnosprawnymi, oferuje wsparcie psychologiczne dla osób w różnym wieku, w tym dzieci, młodzieży, dorosłych i rodziców, którzy borykają się z niepełnosprawnością. Jej osobiste doświadczenie fizycznej niepełnosprawności umożliwia jej empatyczne podejście, zapewniając wsparcie w procesie osiągania pełnej sprawności oraz radzenia sobie z lękami i obawami.