Cezary Gawrysiak

Numer podopiecznego: 092

Cezary Gawrysiak urodził się 29.10.1958 roku.

Gdy miał 6 lat, w listopadzie 1964 roku w katastrofie lotniczej samolotu Lim-2 pod Debrznem zginął jego ojciec, Tadeusz – porucznik pilot z 11. pułku lotnictwa myśliwskiego.

Czarek od wielu lat choruje na schizofrenię z nawracającymi okresami zaostrzenia choroby, co wymaga hospitalizacji. Jest całkowicie niezdolny do pracy. Trzy lata temu zmarła matka Czarka, która była jego jedyną opiekunką.

Czarek od wielu lat choruje na schizofrenię z nawracającymi okresami zaostrzenia choroby, co wymaga hospitalizacji. Jest całkowicie niezdolny do pracy. Zgodnie z orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności, wymaga stałej i długotrwałej opieki innej osoby oraz objęcia kompleksowym systemem usług opiekuńczych. Powinien uczestniczyć w terapiach zajęciowych.

Trzy lata temu zmarła matka Czarka, która była jego jedyną opiekunką. Jest on osobą całkowicie samotną i jego jedynym środkiem utrzymania jest groszowa renta, którą nie jest w stanie sobie zapewnić podstawowych, godnych warunków życia.

Bez pomocy darczyńców utrzymanie się jedynie z renty jest całkowicie w jego przypadku nieosiągalne, dlatego zwracamy się z gorącą prośbą do wszystkich o wsparcie dla Cezarego.