Dominik Woźniak

Od niedawna jesteśmy rodzicami adopcyjnymi wspaniałego, żywiołowego chłopca.

Nasz długo wyczekiwany synek Dominik urodził się z jedną nóżką krótszą. W chwili, kiedy go poznaliśmy, zakochaliśmy się w Nim, jednak zdawaliśmy sobie sprawę, że to rodzicielstwo będzie ogromnym wyzwaniem. Pragniemy pomóc naszemu synkowi, musimy ocalić Go przed kalectwem, aby mógł normalnie żyć i samodzielnie funkcjonować.

Obecnie Dominiś porusza sie za pomocą protezy. Różnica w długości nóżek wynosi 16 cm, ale to cały czas się zmienia. Jeśli Dominik nie podda się operacjom wydłużania kości, w przyszłości różnica ta może wynosić ponad 30 cm. Nieprawidłowo wykształcone stawy i kości już dziś uniemożliwiają mu wykonywanie wielu czynności, które nie sprawiają trudności jego rówieśnikom. Tak jak każdy rodzic pragniemy dla naszego dziecka wszystkiego, co najlepsze.

Dr Paley z USA daje nam ogromną nadzieję, że tak się stanie. Nasza sytuacja finansowa nie pozwala na samodzielne pokrycie kosztów leczenia i rehabilitacji, a przed nami kilka kosztownych i bardzo bolesnych operacji. Już pierwsza z nich to koszt ok 400 tyś. zł.

Gorąco prosimy o pomoc w zrealizowaniu naszego największego marzenia, jakim jest zdrowie ukochanego synka.
Za okazaną pomoc dziękujemy z całego serca!

Emilia i Karol Woźniak- rodzice Dominika

DOMINIK WOZNIAK WARSZAWA